6de jaar:
Verzorging

Je bent sociaal. Je wil later graag werken met kinderen of bejaarden. Je ziet een job in de thuiszorg wel zitten. Je hebt minder interesse in algemene vakken, maar wil vooral praktische zaken leren. Je kijkt ernaar uit om tijdens meerdere stages je opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen.

Je kan starten in het 1ste jaar van de 3de graad als je slaagde (A-attest of B- attest zonder clausulering voor de richting) in het 2de jaar van de 2de graad ASO, TSO, BSO en KSO.

Je kan starten in het 2de jaar van de 3de graad

  • als je geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 3de graad BSO van dezelfde studierichting;
  • als je geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 3de graad BSO van een andere studierichting van hetzelfde studiegebied. In dit geval is een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad nodig.
  • als je geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 3de graad TSO in een studierichting van hetzelfde studiegebied. In dit geval is een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad nodig

Algemene vorming
6 jaar
Frans
2 u
Godsdienst
2 u
Lichamelijke opvoeding
2 u
Project algemene vakken
4 u
Muzikale opvoeding
1 u
Plastische opvoeding
- u
Specifieke vorming
6 jaar
Verzorging
11 u
Stage*
10 u
Totaal
32 u
* De stage wordt ingericht in vijf periodes van telkens twee aaneensluitende weken. De lessen vervallen in deze perioden. In de overige weken worden de lessen ingericht. Het aantal lesuren wordt dan met 1,5 vermenigvuldigd.

  • Je kan ook direct aan de slag gaan. Mogelijke beroepen zijn vb. gezinshelper, kinderverzorger, verzorgende ...